Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

Z učenci OŠ Puconci sodelujemo v projektu »Krokus«, katerega nosilec je Sinagoga v Mariboru, ki želi mlade izobraževati in ozaveščati o holokavstu. V ta namen so številni sodelujoči učenci po vsej Sloveniji dobili čebulice rumenega žafrana, ki jih je priskrbela irska organizacija za izobraževanje o holokavstu (HETI), kar pomeni, da gre za mednarodni projekt, v katerega so vključene tudi druge države.

Učenci OŠ Puconci so te dobljene čebulice zasadili v četrtek, 11. 11. 2021, ob EKO učilnici. Žafrani oz. krokusi cvetijo konec januarja in v začetku februarja. Takrat bodo s pomočjo teh rumenih žafranov sodelujoči učenci vse ostale učence šole skušali opominjati na številne žrtve holokavsta med 2. svetovno vojno. Rumene cvetlice namreč spominjajo na rumene Davidove zvezde, ki so jih bili Judje pod nacističnim režimom prisiljeni nositi. Cvetenje žafranov sovpada tudi z 27. januarjem, ko obeležujemo mednarodni dan spomina na holokavst.

fotografije

V tem času, in nato še v mesecu aprilu, bodo učenci izvedli dejavnosti, ki bodo ohranjale spomin na milijon in pol judovskih otrok, ki so umrli med holokavstom, in v spomin še drugih otrok, ki so prav tako bili žrtve nacističnih grozodejstev.

Mentorica: Nina Vidonja, prof.

(Skupno 67 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost