Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

V sredo, 25.5.2022 se je naš dan pričel zelo zgodaj, saj smo se učenci 8. razredov ob 7. uri odpravili na naravoslovno ekskurzijo na Solčavsko. Na avtobusu je bilo zelo glasno in živahno, saj smo si po dolgem času nedruženja imeli veliko za povedati. Za našo varnost in celotno organizacijo so skrbele učiteljice, ki so nas spremljale.

Po treh urah vožnje smo prispeli v Solčavo v Center Rinka. Dobrodošlico nam je izrekla gospa Darja, ki nas je vodila po informacijskem centru in nam povedala veliko zanimivosti. Ogledali smo si stalno razstavo in multimedijsko predstavitev »Solčavsko – sprehod v naročje Alp«, razstavo fosilov iz srednjega triasa, kmečki vrt, zdravilna zelišča in zbirko metuljev.

Pot smo nadaljevali z avtobusom do krajinskega parka Logarska dolina. Nato smo v družbi dveh vodičk vzeli pot pod noge in občudovali lepote narave. Z veliko radovednostjo smo opazovali in  čakali, kdaj bomo uzrli za nas najpomembnejšo točke izleta – slap Rinka, še prej pa smo se ustavili pri slapišču Palenk, kjer smo naredili nekaj selfijev.

Kljub kislemu vremenu se naše razpoloženje ni spremenilo, saj smo na izetu in medsebojni družbi zelo uživali in se veliko novega tudi naučili.

 

Učenci in razredničarke 8. razredov

Fotogalerija

 

(Skupno 108 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost