Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

V tednu otroka smo za naše šestošolce pripravili naravoslovni dan z naslovom Medsebojni odnosi. Učenci 6. a razreda so bili prve tri ure v Murski Soboti na sistematskem pregledu, učenci 6. b in 6. v pa so bili deležni delavnic od prve ure dalje. Delavnice so bile podkrepljene s telovadbo, da se razmiga telo in prebudijo možgani, z vajami dihanja in s pantomimo.

fotografije

Kaj vse smo počeli?

Ker so v letošnjem šolskem letu k nam prišli učenci s podružnic, smo z namenom, da se med seboj bolje spoznajo, izvedli delavnico (P)ostanimo prijatelji, kjer smo se pogovarjali o pomenu prijateljstva. Razmišljali smo o medsebojni pomoči, in sicer kako lahko pomagam sošolcu, da se bo počutil sprejetega v razredu in da mu bo učenje lažje. V delavnici Sodelujemo in gradimo dobre odnose so nastali stolpi iz špagetov. Pri tem je bil poudarek na medsebojnem sodelovanju, pomoči in na upoštevanju mnenj drugih članov skupine. V eni izmed delavnic pa je bilo govora o tem, da imajo otroci in vsi mi tri posebne pravice, in sicer da smo varni, močni in svobodni, in da nam nihče nima te pravice odvzeti. Učenci so spoznali načine odzivanja v konfliktnih situacijah in pomen vrstniške pomoči pri ohranjanju svojih pravic. V Unicefovih delavnicah smo se pogovarjali o čustvih, čustva uprizarjali preko igre vlog, ter se ob tem učili, kako izražati svoje občutke. Učenci so skušali poiskati razne situacije, v katerih so se v življenju že sami znašli, in ob tem doživljali določena čustva. Postali so kiparji, se pogovarjali o prijetnih in neprijetnih čustvih, se seznanili s tehnikami sproščanja. Pogovarjali so se o sreči, s poudarkom na sreči v šoli in razmišljali o receptu za srečno šolo, ki so ga zapisali na plakate. Naše druženje je hitro minilo in že je pred nami nov dan.

Zapisale Nina, Maja, Saša, Valerija in Darja

 


6. oktobra imajo 6. razredi naravoslovni dan. 6. A bo prve tri ure na sistematskem pregledu v Murski Soboti. Pouka ne bo, učenci se naj udobno oblečejo in s sabo prinesejo potrebščine zapisane pod tabelo.

 

(Skupno 142 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost