+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

18. novembra 2022 smo praznovali dan slovenske hrane in izvedli že dvanajsti Tradicionalni slovenski zajtrk, katerega namen je izboljšati zavedanje o namenu in razlogih za lokalno samooskrbo, domačo pridelavo in predelavo ter v okviru sistema javnega naročanja spodbuditi aktivnosti zagotavljanja hrane, pridelane v lokalnem okolju.

fotografije

V ospredje se postavlja pomen kmetijstva in čebelarstva ter spodbujanje k pravilni in zdravi prehrani. Prav tako se ozavešča pomen živilskopredelovalne industrije. Posebna pozornost se namenja pomenu gibanja in ohranjanja čistega okolja.

Tudi letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk naj za otroke postane poseben praznik. Osrednja tema, ki jo bomo tokrat posebej izpostavili, je mleko in mlečni izdelki. K temu spodbujamo tudi z letošnjim sloganom »Zajtrk z mlekom – super dan!« Na šoli bomo ta dan obeležili z različnimi dejavnostmi, katerih vsebina bo povezana s cilji Tradicionalnega slovenskega zajtrka.

PLAKAT

(Skupno 176 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost