Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

Spoštovani starši,

obveščamo vas, da se je Šolski sklad Osnovne šole Puconci z letošnjim letom uvrstil na seznam upravičencev do donacij iz dohodnine, kar pomeni, da lahko prispevate v šolski sklad tudi tako, da skladu namenite del svoje dohodnine.

Sredstva iz šolskega sklada so namenjena za posodabljanje nadstandardne opreme (didaktična sredstva in pripomočki, različna igrala, avdio-video oprema, …), za športne, naravoslovne, kulturne in tehniške dneve, za šolo v naravi ter ekskurzije učencev, da bi le te bile dostopne čim večjemu številu. Sredstva namenjamo tudi za pomoč nadarjenim učencem po posameznih področjih (perspektivni športniki in kulturniki, organizacija tekmovanj, …), za zvišanje standarda pouka ter predvsem socialno šibkim otrokom vrtca in učencem v šoli.

KAKO IN KDAJ LAHKO PRISPEVATE?

Davčni zavezanec rezident lahko zahteva, da se do 1 % dohodnine, odmerjene po zakonu o dohodnini od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, nameni za financiranje upravičencev do donacij.

Davčni zavezanec posameznemu šolskemu skladu lahko nameni največ 0,3% odmerjene dohodnine, zaokrožen na desetinko odstotka, pri čimer odstotek namenitve upravičencem in skladom ne sme preseči enega odstotka.

Sklep in seznam upravičencev najdete tukaj.

Zahtevo za namenitev dela dohodnine je potrebno oddati do 31. decembra.

   

Zahteva velja do trenutka, ko davčni organ prejeme novo zahtevo ali preklic zahteve.

Več informacij in obrazce najdete na spletni strani eDavki.

   

Obrazec za namenitev dela dohodnine lahko oddate:

  • elektronsko preko storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki,
  • osebno ali po pošti pri pristojnem finančnem uradu.

   

Predsednik UO šolskega sklada Janez Lipič

(Skupno 54 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost