Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

21. bienale otroške grafike v Žalcu mladim omogoča, da se lahko predstavijo s svojimi likovnimi deli, natančneje z grafikami. Grafično oblikovanje je likovno področje, kjer nastajajo grafični listi-grafike. Grafika pomeni načrtovanje, postopnost, proces in zahteva ogromno vztrajnosti, ki je poleg temeljne risbe nujna za dober odtis. V letošnjem šolskem letu so prvošolci ustvarjali v grafični tehniki monotipija (lat. monos – en, tipos – odtis), medtem, ko so se devetošolci lotili zahtevnejše grafične tehnike, barvni linorez iz ene matrice.

Naslov letošnjega bienala je bil: Figuralika v otroški grafiki. Tako so učenci lahko raziskovali človeško ali živalsko figuro v najrazličnejših kompozicijah.

Tričlanska strokovna komisija je med 1400 prejetimi grafičnimi listi iz 120 šol in vrtcev izbrala 370 grafik za razstavo, med njimi 10 za zlato priznanje, 34 za srebrno ter ostala za bronasto priznanje.

Med dobitniki srebrnega priznanja sta Staš Cipot iz 1.b razreda in Zoja Benko iz 9.a razreda. Aneja Krpič, Katarina Küzmič iz 9.b razreda, Živa Dervarič iz 9.a razreda, ter Rene Frumen iz 1.b razreda pa so dobitniki bronastih priznanj.

Odprtje razstave in podelitev priznanj bo v mesecu oktobru na I. OŠ Žalec, kjer bo možen ogled vseh nagrajenih in razstavljenih grafik.

Učencem iskreno čestitamo.

 

Mentorici: Deborah Davidovski in Monika Vidmar

 

(Skupno 88 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost