Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

Na Območni izpostavi JSKD Murska Sobota so v mesecu februarju organizirali Mini likovno kolonijo z naslovom Jaz sem slikar/slikarka, razmišljam abstraktno z akademsko slikarko in pedagoginjo mag. Sašo Bezjak.

Ker je delo izven učilnice vedno drugačno smo se učenci v sklopu ur za nadarjene z veseljem odzvali vabilu. Dve soboti zapored, 10.2.2024 in 17.2.2024 smo ustvarjali v prostorih Mensane v Murski Soboti.

Jaz sem slikar – vabilo

Slikarka je učencem približala delo profesionalnega slikarja v ateljeju. Njene besede: »Moj namen in želja je, da se učenci res sprostijo in posvetijo vodenemu eksperimentiranju in da morda najdejo likovno izražanje kot svoje ljubo področje na malo drugačen način «, so se spremenile v resnično likovno dogajanje, saj so učenci takoj, ko so v roke prijeli čopiče in si namešali barve dobesedno eksperimentirali, se ob slikanju zabavali in nastala so zanimiva likovna dela. Obe soboti sta minili v prijetnem druženju, kreativnem ustvarjanju in analiziranju nastalih likovnih del.

Otvoritev razstave nastalih likovnih del bo 5. aprila 2024 v prostorih Mensane, zato vsi ljubitelji likovne umetnosti vljudno vabljeni.

Monika Vidmar

(Skupno 61 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost