Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

Dan Zemlje – dan, ko se moremo še toliko bolj zavedati kako dragocen je naš planet. Vsak od nas je del njega in vsak od nas ima pomembno vlogo, da skrbi zanj.

Na naši šoli smo dan obeležili s kampanjo boja proti podnebnim spremembam. Potekale so različne  dejavnosti in delavnice. Učenci 7. in 9. razredov so imeli celodnevni tehniški dan, kjer so se seznanili z vsebinami podnebnih sprememb, varno in učinkovito rabo energije, onesnaževanjem okolja ter izdelovali štafete, zastavice. Učenci pri likovni delavnici so ustvarjali različne 3D modele, transparente, plakate, napise… s katerimi so ozaveščali o pomembnosti skrbi za naše okolje.

fotografije

Po opravljenih aktivnosti ustvarjanja smo se vsi skupaj zbrali na radijski uri na prostem, katerega program so pripravili naši učenci od 1. do 9. razreda, vključno z našimi malčki iz vrtca in njihovimi mentorji.

Sledilo je še zadnje dejanje – PODNEBNI TEK. Vsi učenci, malčki iz vrtca skupaj z učitelji in vzgojitelji smo odtekli simbolični podnebni tek z našimi štafetami, dolžine 1000m in tako dokazali, da s skupnimi močmi lahko storimo ogromno za naš planet.

“Pri kampanji podnebne spremembe so nas podprla lokalna podjetja: GE-AL, BENKO TEHNA, MUREXIN, CEROP.”

Zapisala: Alenka Cör

fotografije

(Skupno 120 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost