Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

Vseslovenski likovni natečaj Ustvarjamo za ZOOplanet poteka že drugo leto. Kopija Nova, Ajda in ZOO Ljubljana so razpisali natečaj v katerem so povabili učence, da na ustvarjalen način skozi različne likovne tehnike predstavijo ogrožene živali Madagaskarja.Namen natečaja je, da učence spodbuja k razvijanju empatije do živali, da jih ozavešča o ogroženih živalskih vrstah, da razmišljajo o odgovornem ravnanju in ohranjanju zdravega in čistega okolja, ter da razvijajo čut za naravo in ljubezen do živali

Inspiracijo za ustvarjanje so učenci najprej poiskali v zloženki O skrivnostnem otoku Madagasker in v videu, ki so ga posneli v živalskem vrtu Ljubljana. Spoznali so Lemurje, Navadne varije, velikega Madagaskarskega dnevnega gekona in malega Madagaskarskega tenreka. Učenci so proučevali kako posamezna žival izgleda, kako se prehranjuje in kje se zadržuje. Po končani predstavitvi vseh živali, so se odločili za eno, ki so jo na list papirja skozi svoje oči predstavili v izbrani likovni tehniki. 

Nastalo je veliko kreativnih in likovno bogatih del, ki smo jih poslali na natečaj v upanju da se bodo uvrstili med najboljše.

Vsem učencem in učenkam želim veliko ustvarjalnega elana tudi med počitnicami.

 

Mentorica: Monika Vidmar

(Skupno 40 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost