e-branje

2. APRIL – MEDNARODNI DAN KNJIG ZA OTROKE

 V spomin na svetovno znanega pravljičarja Hansa Christiana Andersena praznujemo 2. aprila, na njegov rojstni dan, mednarodni dan otroških knjig.

Letošnje praznovanje je za nas še posebej pomembno saj je Slovenska sekcija IBBY pokrovitelj  2. aprila 2020, kar pomeni, da z našim gradivom in spodbudami praznujejo mednarodni dan knjig za otroke po vsem svetu.

Poslanico z naslovom Lakota po besedah je napisal Peter Svetina, plakat in vabilo-kocko je ustvaril Damijan Stepančič, vse gradivo je oblikovala Melita Rak.

Oba ustvarjalca – pisatelj Peter Svetina in ilustrator Damijan Stepančič – je Slovenska sekcija IBBY nominirala tudi za Andersenovo nagrado 2020, najvišje mednarodno priznanje na področju mladinske književnosti.


POSLANICA OB 2. APRILU

 

Vabimo vas, da si ogledate nekaj čudovitih Andersenovih risank na spodnjih povezavah. Veselo praznovanje vam želimo!


BRANJE V ČASU, KO SO KNJIŽNICE ZAPRTE

Učbeniška gradiva:

 

Brezplačno branje (e-oblika)

BIBLOS: biblos.si – knjige si lahko brezplačno izposodijo tisti, ki so vpisani v splošno knjižnico. (Tu je videoposnetek, kako se prijaviš. Potrebuješ pa geslo. Video: https://www.youtube.com/watch?v=GKpL2gBb2NY&feature=emb_logo)

Wikivir: https://sl.wikisource.org/wiki/Glavna_stran – velik izbor , iščete lahko po avtorjih ali naslovih del.

dLib: http://www.dlib.si/

EMKA: https://www.e-emka.si/catalog/show/brezpla%C4%8Dne+eknjige/68?fbclid=IwAR37Mo_pO9p0iNJiddETUldL5u5tXWslAF9p55ztQVJf8MeUvKRI4TpwkW0

Založba Zala: https://zalozba-zala.si/brezplacne-eknjige/

Bralnica – povezave do branja v angleškem jeziku: https://www.bralnica.com/aktualno/brezplacne-knjige-na-spletu-25-virov-kjer-si-lahko-brezplacno-preneses-knjige/

Argeta junior: SEZNAM KNJIG

Zvočne knjige

 

Filmi, lutkovne predstave

 

(Skupno 594 obiskov, današnjih obiskov 18)