Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

Podrobnosti dogodka

  • Datum:
  • Kategorije:

Govori se, da je biologinja Bernarda Novak v svoji ljubezni do narave prehodila sleherni vrh, sleherno dolino Goričkega. In se povsod za veliko časa ustavila. Da bi opazovala neskončni živalski in rastlinski svet te dežele. Izjemna povezanost človeka z naravo, ki se odvija na Goričkem, prevzame vsakega popotnika, da se tukaj ustavi, zagleda v njeno lepoto in začuti svojo düšo.

Da bi začutili delček te narave, se boste sprehodili ob Ledavskem jezeru in povzpeli na bližnje griče.

In med tem, ko boste opazovali dvoživke ob vodi, boste na vrhovih uživali v panoramskih razgledih čez Goričko. Pot je speljana je tako, da s svojo prisotnostjo čim manj moti živalski svet. Z veliko sreče bodo potrpežljivi obiskovalci lahko opazili tudi vidro, kraljico goričkih voda. Ob poti vabijo k ogledu kulturni spomeniki in hiše ljudskega stavbarstva. Na obali jezera ali na bližji turistični kmetiji pa se prileže počitek ob koncu poti.

Ker smo pohodniki – začetniki, smo se odločili, da bi za naše učence organizirali samostojni pohod okrog Ledavskega jezera (KRAŠČI).  Pohod bi potekal po zgoraj opisani poti in to v nedeljo, 5.6.2016,  ob 15. uri. Hoje je za dve uri, a mi moramo dodati nekaj časa za postanke in morebitne daljše panoramske oglede Goričkega.  Pot ni naporna, nahrbtnik torej naj ne bo pretežak, a sendvič in voda ne smeta manjkati in seveda železna rezerva. Vabilo  je namenjeno vsem, ki želite preživeti nedeljo na svežem zraku in v krogu družine. Torej pridete z lastnim prevozom do parkirišča na jugu jezera kjer je začetek . Počakamo se do 15.15, ko se pohod prične in poteka v smeri puščic. V primeru dežja pohod odpade.

Prosim, da na listu samo potrdite, če boste prišli. Lep pozdrav.

Mentorica : Mirjana Budja

PRIJAVNICA

(Skupno 119 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost