Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

Podrobnosti dogodka

  • Datum:
  • Kategorije:

POROČILO O DELAVNICAH GLOBALNEGA UČENJA NA OŠ PUCONCI

Nadarjeni učenci naše šole so  dne, 22. 11. 2016 od 11.30 do 15.00 ure bili deležni delavnic globalnega učenja v okviru projekta Šolski EKO vrt in mednarodnega projekta EAThink2015 – misli globalno, jej lokalno. Delavnice je izvedlo Društvo Humanitas. Učenci so bili deležni dveh delavnic: Kakav in Moj življenjski slog.

fotografije

Obe delavnici sta učencem bili zelo zanimivi. Še le na delavnicah so sploh začeli o določenih stvareh razmišljati in se zavedati problemov, ki nas obkrožajo. Res so se jih dotaknile zgodbe otrok iz različnih delov sveta, ki je bila pri modulu KAKAV.  Videli so, da vsi njihovi problemi, sploh niso pravi problemi v primerjavi z otroci po svetu.

Zanimivo je bilo videti, kaj vse imamo in kaj od tega res potrebujemo. Kaj bi vzeli sabo na samotni otok? Koliko vode potrebujejo določeni izdelki, da do njih pridemo? Zanimive so verige, ki se prepletajo, da pridemo do izdelka. Kaj pa je to pravična trgovina?….

In še veliko odgovorov na vprašanja smo dobili in se začeli zavedati pomembnosti le teh.

Izkušnja je bila zelo poučna in še si želimo takšnih znanj.

Koordinatorica Šolskega ekovrta Iva Kosednar in koordinatorica za delo z nadarjenimi učenci Darja Cigüt z nadarjenimi učenci

(Skupno 40 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost