POPESTRIMO ŠOLO

2016 - 2021 DomovOŠ Puconci

Prikupne manire učencev OŠ Puconci

Test

[iframe src=”https://www.youtube.com/embed/gtUb22CgiT width=”350 px” height=”100%”]
Read More

Srečanje Malina džem

Učenci OŠ Puconci so se udeležili izobraževalnega srečanja Malina Džem, ki je potekalo, v soboto 17. 3. na Gimnaziji Ptuj.

Učenci pri ustvarjanju projekta ravnotežje.

Read More

Raspberry Pi: Prometna signalizacija

Učenci od 7. razreda naprej so se v sobotni delavnici POŠ, udeležili delavnice z kartičnimi računalniki Raspberry Pi. Na delavnici so spoznali, kako se ta računalnik priklopi in na katere načine se ga lahko vse uporablja.

Read More

Simbioza 2018

V zimskih počitnicah smo v okviru projekta Popestrimo šolo uspešno izvedli delavnice uporabe računalnika za starejše, Simbioza. Druženje je bilo prijetno in je potekalo sproščeno. Naučili smo se osnovnega rokovanja z računalnikom, kako si na spletu poiščemo koristne informacije, si dopisujemo preko e-pošte, uporabljamo spletne aplikacije za shranjevanje in deljenje fotografij, kako lahko uporabljamo koledar ter si zapisujemo zapiske. Pri tem smo uporabljali tudi pametne telefone in tablice. Za sodelovanje se zahvaljujemo DU Puconci in DU Mačkovci. Posebna pohvala gre našim učencem, prostovoljcem, ki so starejšim pomagali pri delu z računalnikom. Povezava na album s slikami.

RS-MIZŠ_logo logotip_sole EU_eSocialniSklad_logo
Read More

Ustvarjamo za bazar

Učenci od 3. do 5. razreda so v okviru projekta Popestrimo šolo ustvarjali različne izdelke božično-novoletne tematike.

Učenci so ustvarjali božične lončke, v katere so posadili žito.

Učenke predstavljajo izdelke, ki so jih učenci izdelovali na ustvarjalnih delavnicah POŠ, na stojnici dobrodelne prireditve-bazarja Pričarajmo nasmeh.

RS-MIZŠ_logo logotip_sole EU_eSocialniSklad_logo

 

Read More

Znanje za mlade na GFML

Učenci 9. razredov so se udeležili delavnic Znanje za mlade na Gimnaziji Frana Miklošiča v Ljutomeru. Naši učenci so se udeležili jezikovnih delavnic in videlo delavnice. Utrinke z obiska GFML lahko najdete na strani gimnazije. Obisk delavnic je bil omogočen s projekta Popestrimo šolo 2016-2021.

Učenca OŠ Puconci pri snemanju akcijskega prizora.

 

RS-MIZŠ_logo logotip_sole EU_eSocialniSklad_logo

Read More

Predstavitev projekta

Osnovna šola Puconci se je prijavila na javni razpis za izbor operacij Popestrimo šolo za obdobje 2016 – 2021, kjer je bila tudi izbrana. Na šoli smo izbrali tudi kandidata, ki bo izvajal dejavnosti v okviru projekta, to je učitelj Gregor Nemec. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Novice in obvestila

Zbirka vseh prispevkov strani Popestrimo šolo.

Predloge in Gradiva

Na naslednji spletni strani učenci najdejo predloge in gradiva, ki jih bodo potrebovali pri delavnicah popestrimo šolo. 

RS-MIZŠ_logologotip_soleEU_eSocialniSklad_logo