POPESTRIMO ŠOLO

2016 - 2021 DomovOŠ Puconci

Kvalifikacije – regijski turnir First Lego League 2018

Ekipa RoboStars, ki jo zastopajo učenci 6. razredov OŠ Puconci, se je 22.12.2018, udeležila kvalifikacijskega turnirja First Lego League na Vranskem. Kako so preživeli dan si lahko ogledate na fotografijah, fotografijah organizatorja in si preberete v nadaljevanju.

(Skupno 72 obiskov, današnjih obiskov 1)
Read More

»URESNIČUJMO- Z ENERGIJO VARČUJMO!« 2018/2019

V sklopu projekta: »Uresničujmo, z energijo varčujmo!« je potekal natečaj: »Izklopi dolgčas- Vklopi svoj vir energije!« V petek, 14. decembra 2018 smo se v Stari elektrarni Ljubljana udeležili zaključnega dogodka in razglasitve rezultatov. Prvo mesto smo si – tako po mnenju komisije kot tudi po mnenju občinstva – prislužili učenci in učenke OŠ Puconci z videospotom Izklopi dolgčas – Vklopi svoj vir energije!

(Skupno 8 obiskov, današnjih obiskov 1)
Read More

Izklopi dolgčas – Vklopi svoj vir energije

Oglejte si video, ki smo ga z učenci pripravili v okviru natečaja Uresničujmo, z energijo varčujmo in glasujte za nas tako, da ga VŠEČKATE neposredno na videu ali na facebook strani Uresničujmo.

(Skupno 7 obiskov, današnjih obiskov 1)
Read More

Dejavnosti ROBOkluba 2018/19

Ogled treninga FLL na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani

Učenci, ki se pripravljajo na tekmovanje First Lego League (FLL) so se v petek 26. 10. 2018 udeležili trening tekme, ki je potekala na Fakulteti za računalništvo in informatiko. Učenci so spoznavali pravila tekme robotov ter so začeli s pripravami svojega robota in reševanjem misij. Dejavnosti so bile organiziran v okviru projekta Popestrimo Šolo.

Priprava poligona in robota v jesenskih počitnicah

V jesenskih počitnicah, v torek 30. 10. 2018, so se učenci ROBOkluba udeležili dopoldanske delavnice.

(Skupno 6 obiskov, današnjih obiskov 1)
Read More

Planetarij Odiseja

V okviru tehničnega dneva in v sodelovanju s projektom Popestrimo šola smo v sredo 3. 10. 2018 na Osnovni šoli Puconci gostili planetarij Odiseja. Učenci so imeli možnost spoznavanja različnih vsebin iz astronomije na interaktiven in vizualno privlačen način. Planetarij so si ogledali učenci od 1. do 9. razreda.

(Skupno 10 obiskov, današnjih obiskov 1)
Read More

Delavnica robotike: Sledi črti

V soboto, 29. 9. 2018 smo izvedli delavnico robotike, kjer so učenci urili veščine v premagovanju treh poligonov. Na vsakem so imeli posebne naloge, tako so na enem podrobneje spoznavali ultrazvočni senzor, na drugem senzor jakosti svetlobe ter na tretjem giroskop. Delavnice potekajo v okviru projekta Popestrimo šolo in so namenjene pripravam na tekmovanje First Lego League, ki se ga nameravamo udeležiti v decembru.

(Skupno 5 obiskov, današnjih obiskov 1)
Read More

Predstavitev projekta

Osnovna šola Puconci se je prijavila na javni razpis za izbor operacij Popestrimo šolo za obdobje 2016 – 2021, kjer je bila tudi izbrana. Na šoli smo izbrali tudi kandidata, ki bo izvajal dejavnosti v okviru projekta, to je učitelj Gregor Nemec. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Novice in obvestila

Zbirka vseh prispevkov strani Popestrimo šolo.

Predloge in Gradiva

Na naslednji spletni strani učenci najdejo predloge in gradiva, ki jih bodo potrebovali pri delavnicah popestrimo šolo. 

RS-MIZŠ_logologotip_soleEU_eSocialniSklad_logo
(Skupno 39 obiskov, današnjih obiskov 1)