POPESTRIMO ŠOLO

2016 - 2021 DomovOŠ Puconci

Avgustovske delavnice Popestrimo šolo

Dragi učenci, vabimo vas, da se nam pridružite na delavnicah Popestrimo šolo, ki bodo potekale v avgustu. Za vas pripravljamo naslednje delavnice, pred pričetkom šole:

Ustvarjalna delavnica

ponedeljek, 20.08.2018 | 8.00 – 12.00 | učenci od 2. do 4. razreda

Lego WeDo: Robotika za najmlajše

torek, 21.08.2018 | 8.00 – 12.00 | učenci od 2. do 3. razreda

Programiranje z mikroračunalniki Micro:bit

sreda, 22.08.2018 | 8.00 – 12.00 | učenci od 4. do 6. razreda

Lego Mindstorm EV3: Uvod v robotiko

petek, 24.08.2018 | 8.00 – 12.00 | učenci od 6. do 9. razreda

Za udeležence delavnic bo zagotovljena tudi malica. Pri prijavi na dejavnosti upoštevajte starost otrok. Udeležence lahko prijavite tudi preko elektronske pošte (gregor.nemec@ospuconci.si) ali po telefonu v tajništvo (025459600), ob ponedeljkih, sredah in petkih ter navedete podatke, ki so zahtevani v PRIJAVNICI.  Prijave so nožne do petka 17. 8. 2018.

 

Read More

Nagradna ekskurzija v čokoladnico Zotter

Izbrani učenci so se v sredo 13.6.2018 udeležili nagradne ekskurzije v čokoladnico Zotter v sosednji Avstriji. V čokoladnici smo se dobro posladkali in si ogledali proizvodnjo. Ogledali smo si živalski vrt, ki ga imajo ob tovarni. Z dvigalom smo se povzpeli še na grad Riegersburg in si tam ogledali muzej. Ekskurzija je bila organizirana in delno financirana v okviru projekta Popestrimo šola. Več fotografij lahko najdete v spletnem albumu.

Read More

Obisk učencev iz Lipnice

24. april 2018

V okviru mednarodnega srečanja so nas danes obiskali učenci z učiteljicama iz avstrijske šole v Lipnici. 23 učencev se na tamkajšnji šoli uči slovenskega jezika. Na naši šoli so se skupaj z našimi učenci učili slovenščine, se udeležili delavnice robotike ter se odpravili kopat v Terme 3000. Več utrinkov srečanja lahko najdete v foto albumu.

Read More

Festival FLL – Vodna dogodivščina

Učenci naše šole so se v soboto 21. 4 udeležili Festivala First Lego League Junior (FLL Jr) na Vranskem. Za festival so učenci pripravili kar dva modela, člani ekipe Vodni mehurčki so pripravili model zadrževanja podtalnice in Lego junaki so pripravili model izkoriščanja deževnice. Učenci so oba modela pred radovedneži (ocenjevalci) dobro predstavili. Na festivalu smo se imeli odlično ter se zabavali.  V nadaljevanju sledi kratek opis poteka priprave na srečanje ter dogajanje na festivalu.

Read More

Noč knjige 2018

Na OŠ Puconci smo letos prvič izvedli literarni večer, ki je potekal pod okvirom vse Slovenske akcije, ob svetovnem dnevu knjige, Noč knjige. Na naši šoli smo se odločili za različico, ki jo pripravlja Amnesty international. Poglobili smo se v pesem Johna Lennona, Pomisli (Imagin), v delavnici smo raziskovali posamezne otrokove pravice, in smo razpravljali o tem kakšna je aktualnost pesmi in stanje otrokovih pravic v današnjem svetu. Na koncu smo spoznali še misli in razmišljanja Carl Sagana, saj smo tako naredili prehod na znanost in astronomijo. Načrtovali smo še astronomsko opazovanje, vendar se je to izjalovilo zaradi oblačnega vremena. Izvedba prireditve je bila uspešna kljub majhni udeležbi.

Read More

Tehnični dan 2B

V četrtek, 6. aprila 2018, smo z učenci 2. b razreda izvedli tehnični dan – Lego Wedo.

Read More

Predstavitev projekta

Osnovna šola Puconci se je prijavila na javni razpis za izbor operacij Popestrimo šolo za obdobje 2016 – 2021, kjer je bila tudi izbrana. Na šoli smo izbrali tudi kandidata, ki bo izvajal dejavnosti v okviru projekta, to je učitelj Gregor Nemec. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Novice in obvestila

Zbirka vseh prispevkov strani Popestrimo šolo.

Predloge in Gradiva

Na naslednji spletni strani učenci najdejo predloge in gradiva, ki jih bodo potrebovali pri delavnicah popestrimo šolo. 

RS-MIZŠ_logologotip_soleEU_eSocialniSklad_logo