POPESTRIMO ŠOLO

2016 - 2021 DomovOŠ Puconci

Vabilo na opazovanje zimskega nočnega neba

Vabimo vas na opazovanje zimskega nočnega neba, ki bo potekalo na OŠ Puconci, v petek 21.2.2020, ob 18.30. Orientirali se bomo po nočnem nebu. Spoznavali bomo zimska ozvezdja in asterizme. Skozi teleskop si bomo ogledali planet Venero, Orionovo meglico in druge nebesne objekte. Opazovanje bomo izvedli na asfaltnem igrišču pri OŠ Puconci. Ob slabem, oblačnem vremenu opazovanje odpade. Za informacije glede opazovanja vas bomo obveščali na naši spletni strani.

(Skupno 5 obiskov, današnjih obiskov 1)
Read More

Opazovanja nočnega neba v septembru

Na Oš Puconci smo organizirali dve opazovanji nočnega neba v septembru, eno promocijsko za 7. šolce in drugo v okviru akcije Slovenije pod skupnim nebom. Slednje opazovanje je bilo odprto za javnost, udeležba na njem je bila številčna. Za dobro promocijo opazovanja je poskrbela tudi AD Kmica, za kar se jim iskreno zahvaljujemo.

(Skupno 101 obiskov, današnjih obiskov 1)
Read More

Slovenija pod skupnim nebom

Opazovanje bo potekalo ob jasnem vremenu. Za več informacij spremljajte šolsko stran.

(Skupno 58 obiskov, današnjih obiskov 1)
Read More

Vabilo na gledališko predstavo CIRKUS KUSKUS ALI PRAV POSEBEN ROJSTNI DAN

(Skupno 70 obiskov, današnjih obiskov 1)
Read More

Nagradna ekskurzija – Tehniški muzej Bistra in Živalski vrt Ljubljana

V organizaciji družbe SODO d. o. o. so si učenci Osnovne šole Puconci, ki so zmagali v nagradnem natečaju »Uresničujmo, z energijo varčujmo! « s pripravo kratkega filma Izklopi dolgčas – vklopi svoj vir energije, 12. 6. 2019 udeležili Elektro delavnice in ogledali demonstracijo poskusov Nikola Tesla v Tehniškem muzeju Bistra. Natečaj je že peto leto zapored organiziral distribucijski operater električne energije SODO d. o. o. Dodatno so si, v okviru projekta POŠ, učenci še ogledali živalski vrt v Ljubljani. Družbi sodo se za izkušnje na delavnicah in odlično organizirani ekskurziji iskreno zahvaljujemo. Utrinke naših doživetij si lahko ogledate v fotoalbumu.

(Skupno 79 obiskov, današnjih obiskov 1)
Read More

Razstava likovnih del in projekcija animacij NIP (LUM)

V četrtek 6. 6. 2019 so učenke neobveznega izbirnega predmeta Likovna umetnost staršem in ostalim prisotnim v besedi in sliki predstavile celoletno delo. V albumu si lahko ogledate utrinke srečanja ter projekcijo vseh animacij. Vabljeni na ogled likovnih del v spodnjem hodniku.

 

(Skupno 38 obiskov, današnjih obiskov 1)
Read More

Predstavitev projekta

Osnovna šola Puconci se je prijavila na javni razpis za izbor operacij Popestrimo šolo za obdobje 2016 – 2021, kjer je bila tudi izbrana. Na šoli smo izbrali tudi kandidata, ki bo izvajal dejavnosti v okviru projekta, to je učitelj Gregor Nemec. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Novice in obvestila

Zbirka vseh prispevkov strani Popestrimo šolo.

Predloge in Gradiva

Na naslednji spletni strani učenci najdejo predloge in gradiva, ki jih bodo potrebovali pri delavnicah popestrimo šolo. 

RS-MIZŠ_logologotip_soleEU_eSocialniSklad_logo
(Skupno 312 obiskov, današnjih obiskov 1)