POPESTRIMO ŠOLO

2016 - 2021 DomovOŠ Puconci

Planetarij Odiseja

V okviru tehničnega dneva in v sodelovanju s projektom Popestrimo šola smo v sredo 3. 10. 2018 na Osnovni šoli Puconci gostili planetarij Odiseja. Učenci so imeli možnost spoznavanja različnih vsebin iz astronomije na interaktiven in vizualno privlačen način. Planetarij so si ogledali učenci od 1. do 9. razreda.

Read More

Delavnica robotike: Sledi črti

V soboto, 29. 9. 2018 smo izvedli delavnico robotike, kjer so učenci urili veščine v premagovanju treh poligonov. Na vsakem so imeli posebne naloge, tako so na enem podrobneje spoznavali ultrazvočni senzor, na drugem senzor jakosti svetlobe ter na tretjem giroskop. Delavnice potekajo v okviru projekta Popestrimo šolo in so namenjene pripravam na tekmovanje First Lego League, ki se ga nameravamo udeležiti v decembru.

Read More

Astronomsko opazovanje – september 2018

V okviru projekta Popestrimo šola smo takoj v septembru za naše učence pripravili opazovanje nočnega neba. Z učenci smo se zbrali na asfaltnem igrišču pred šolo ob 19.30, ko se je začelo mračiti. Medtem ko smo čakali da se pokaže severnica, ki je nujno potrebna za umeritev teleskopa, so učenci spoznavali teleskop in njegovo delovanje. Pokazala se je severnica in smo lahko umerili teleskop in si hkrati ogledali Severnico, ki skozi teleskop postane vidno dvozvezdje.

Read More

Avgustovske delavnice POŠ

Predzadnji teden pred začetkom šole smo za učence organizirali računalniško delavnico z mikroračunalnikom micro:bit in delavnice robotike Lego WeDO in Mindstorm EV3. V prispevku si lahko ogledate, kaj vse smo počeli in ustvarjali.

Več podrobnosti o dogajanju na delavnicah lahko najdete v nadaljevanju.

Read More

Kopanje in druženje ob bazenu

V okviru projekta Popestrimo šola smo za učence 3. razreda in v okviru projekta Zdrav življenski slog za učence 4. razrede, organizirali poletno počitniške dejavnosti kopanja, učenja plavanja in druženja ob baze v začetku počitnic. Zaradi slabšega vremena smo dejavnosti izvajali v Ternah 300 v Moravskih Toplicah. Učenci so pilili posamezne tehnike plavanja, ter uživali v vožnji z toboganom in drugih vodnih norčijah.

Vodja projekta Popestrimo šolo 2016-2021

Gregor Nemec

Read More

Avgustovske delavnice Popestrimo šolo

Dragi učenci, vabimo vas, da se nam pridružite na delavnicah Popestrimo šolo, ki bodo potekale v avgustu. Za vas pripravljamo naslednje delavnice, pred pričetkom šole:

Ustvarjalna delavnica

ponedeljek, 20.08.2018 | 8.00 – 12.00 | učenci od 2. do 4. razreda

Lego WeDo: Robotika za najmlajše

torek, 21.08.2018 | 8.00 – 12.00 | učenci od 2. do 3. razreda

Programiranje z mikroračunalniki Micro:bit

sreda, 22.08.2018 | 8.00 – 12.00 | učenci od 4. do 6. razreda

Lego Mindstorm EV3: Uvod v robotiko

petek, 24.08.2018 | 8.00 – 12.00 | učenci od 6. do 9. razreda

Za udeležence delavnic bo zagotovljena tudi malica. Pri prijavi na dejavnosti upoštevajte starost otrok. Udeležence lahko prijavite tudi preko elektronske pošte (gregor.nemec@ospuconci.si) ali po telefonu v tajništvo (025459600), ob ponedeljkih, sredah in petkih ter navedete podatke, ki so zahtevani v PRIJAVNICI.  Prijave so nožne do petka 17. 8. 2018.

 

Read More

Predstavitev projekta

Osnovna šola Puconci se je prijavila na javni razpis za izbor operacij Popestrimo šolo za obdobje 2016 – 2021, kjer je bila tudi izbrana. Na šoli smo izbrali tudi kandidata, ki bo izvajal dejavnosti v okviru projekta, to je učitelj Gregor Nemec. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Novice in obvestila

Zbirka vseh prispevkov strani Popestrimo šolo.

Predloge in Gradiva

Na naslednji spletni strani učenci najdejo predloge in gradiva, ki jih bodo potrebovali pri delavnicah popestrimo šolo. 

RS-MIZŠ_logologotip_soleEU_eSocialniSklad_logo