Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

Raziskovalne naloge

2024

DRŽAVNI FESTIVAL TURIZMU POMAGA LASTNA GLAVA 

»Okusni zakladi«

TURISTIČNI PROIZVOD »Drobtinice zakladov«

Turistična zveza Slovenije in Zavod RS za šolstvo sta v sodelovanju z regijskimi turističnimi zvezami razpisala 38. državni festival Turizmu pomaga lastna glava, na temo Okusni zakladi: Lokalni kulinarični spominki s trajnostnim pridihom.

V razvoj turističnega proizvoda »Drobtinice zakladov« smo vključili lokalne ponudnike in jih povezali v turistični spominek doživetij. Izdelali smo tri kulinarične spominke presenečenja, ki smo ga razdelili v kulinarično razvajanje s spoznavanjem lokalnih ponudnikov in dobrot ter večer presenečenja s kuharskim šefom.

K sodelovanju smo tako povabili Kmetijo Šukar, Kmetijo Vlaj ter Džaboko & Gruško. Za gostinsko kulinarično razvajanje s tradicionalnimi lokalnimi jedmi smo se obrnili na gostilno Na Jasi, za kulinarično presenečenje večera pa na gospoda Bineta Volčiča s posestva Monstera. Z njim smo opravili tudi intervju, v katerem nam je predstavil svojo zgodbo in nas z njo navdihnil pri oblikovanju kulinaričnega doživetja »Drobtinice zakladov«. Promocijo kulinaričnega doživetja smo podkrepili s promocijskim spotom, ki smo ga posneli na različnih lokacijah v Krajinskem parku Goričko. Promocijski spot nam je pomagal oblikovati gospod Uroš Kuzma.

Promocijo turističnega proizvoda bomo podkrepili tudi s predstavitvijo na turistični tržnici, ki bo v petek, 5. aprila, med 9. in 13. uro, v Mercator centru v Murski Soboti.

Z novim kulinaričnim turističnim proizvodom smo lokalne turistične ponudnike povezali v celoto, jim dali večjo vrednost, hkrati pa na zemljevid turistične ponudbe vrisali novo kulinarično doživetje.

Turistični podmladek OŠ Puconci ter mentorici Monika Vidmar in Mateja Žökš

 

 

2022

Z GORENŠČICO PO KAPLJO ZDRAVILNIH UČINKOV – turistična naloga za 36. državni festival Turizmu pomaga lastna glava

S člani turističnega podmladka smo se prijavili na 36. državni festival Turizmu pomaga lastna glava, ki ga pripravlja Turistična zveza Slovenije v sodelovanju z Zavodom Republike Slovenije za šolstvo. Tema letošnjega festivala je Voda in zdravilni turizem. Sodelovanje na festivalu vključuje izdelavo turistične naloge in predstavitev turističnega proizvoda na turistični tržnici.  

2021

Gurmanska podeželska doživetja – turistična naloga za 35. državni festival Turizmu pomaga lastna glava

Na letošnji 35. državni festival Turizmu pomaga lastna glava, ki je razpisan na temo Moj kraj moj »chef«, smo prijavili turistični proizvod »Gurmanska podeželska doživetja«.

Za program in izvedbo turističnega proizvoda so se člani turističnega podmladka odločili na podlagi naravnih in kulturnih značilnosti lokalnega območja. To leto je bilo raziskovanje še posebej polno izzivov, saj smo del oblikovanja turističnega proizvoda, zaradi epidemioloških razmer in pouka na daljavo, opravili s pomočjo videokonferenc. Turistično ponudbo zaokroži gurmanski spominek v novi preobleki, ki ga je oblikovala znana slovenska kuharska blogerka. Odkrili jo boste sami, ko boste prebrali  raziskovalno nalogo.  

Učenci turističnega podmladka OŠ Puconci z mentorji.

Raziskovalna naloga:

(Skupno 391 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost