Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

Dragi učenci, spoštovani starši!

Verjamemo, da ste že po nekaj dneh za štirimi stenami začeli šolo pošteno pogrešati. Verjemite, da tudi mi pogrešamo vas!

Nastala situacija je skrajno resna in prav je, da se v teh težkih trenutkih strogo držimo priporočenih navodil strokovnjakov. Ostanimo torej doma in si čas organizirajmo kar se da učinkovito in prijetno. Del dneva posvečajmo rednemu šolskemu delu – učenju, del dneva pa namenimo sebi in svojim ožjim družinskim članom in se posvetimo stvarem, ki nas osrečujejo in za katere prej morda nismo našli dovolj časa.

Ne pozabimo se gibati, vzemimo si čas za družabne igre, poglejmo kakšen dober film ali risanko, preglejmo naše foto albume in obujajmo lepe spomine, pojmo, plešimo, pripovedujmo si zgodbe in šale, rišimo, pišimo dnevnik ali pisma prijateljem (pa jim bomo vse pokazali, ko bo najhuje za nami), pogovarjajmo se, skupaj opravljajmo hišna dela, pomagajmo si, bodimo strpni, spoštujmo se, imejmo se radi in predvsem skrbimo za svoje zdravje.

Učenci, ste pred velikim izzivom, saj vstopate v sistem drugačnega šolskega dela. Naj vam bo ponujena oblika pouka izziv.

Gradiva za pouk na daljavo so objavljena na šolski spletni strani (“Delo na daljavo”).

Delo pri posameznem predmetu je pripravljeno tako, da ga lahko razdelite na več dni. Naredite si svoj urnik (predlog).

Naloge opravite v svoje zvezke/delovne zvezke/urejevalnike besedil – Word ali pa jih rešujte interaktivno. Nalog ni potrebno tiskati.

V primeru nejasnosti oziroma težav pri obravnavani snovi kontaktirajte in povprašajte svoje učitelje preko elektronske pošte. Le-ti vam bodo med 8. in 14. uro z veseljem odgovorili na vaša vprašanja.

Spoštovani starši, spodbujajte svoje otroke k domačemu delu in jim pomagajte pri organizaciji dela. Za strokovno razlago snovi in pojasnila pa smo zadolženi učitelji – naj nas učenci sprašujejo. Za vso pomoč in podporo pri tem se vam zahvaljujemo.

Dragi učenci, želimo vam, da bi vam uspelo kar se da najbolje organizirati čas in delo ter da bi si zmogli vsak dan pričarati obilo trenutkov sreče.

V upanju, da bo kar se da hitro spet vse teklo po ustaljenih tirih, vas lepo pozdravljamo.

Bodite zdravi. Ostanite doma.

 


Spoštovani, 

v času od 16. do 27. marca 2020 je začasno prekinjen pouk ter vse organizirane dejavnosti na šoli.

V tednu od 16. do 20. marca 2020 ne bomo izvajali izobraževalnih dejavnosti na daljavo.

Čas (prvi teden), ki ga bodo učenci preživeli doma, naj namenijo ponavljanju učne snovi. V pomoč so tudi brezplačna interaktivna gradiva, katerih povezave so objavljene na tej šolski spletni strani.

Izobraževalne vsebina pripravlja tudi RTVSLO z oddajo Izodrom, vsak dan od 9. do 11.20 ure s ponovitvijo ob 13. uri. 

V drugem tednu bodo učenci preko šolske spletne strani dobivali navodila za delo.
 
O vseh nadaljnjih informacijah in ukrepih vas bomo obveščali preko naše spletne strani.  
V primeru kakršnihkoli vprašanj, nejasnosti  ter potreb sem na razpolago na e-mailu: stefan.harkai@ospuconci.si  
Poskrbite za svoje zdravje in zdravje drugih ter omejite socialne stike.  

 

HVALA ZA RAZUMEVANJE, SREČNO IN ZDRAVO!

Varstvo otrok

Novi odlok ne dovoljuje več organizacije nujnega varstva otrok, prepoved pa velja do prenehanja razlogov zanjo, kar bo ugotovila vlada s sklepom, ki ga bo objavila v Uradnem listu Republike Slovenije.
Vodstvo šole

V PONEDELJEK ZAPRTE VSE VIZ USTANOVE!

Spoštovani starši!

Zaradi razglašene epidemije bodo od  ponedeljka, 16. 3. 2020, zaprla vrata vse šole in vrtci v Sloveniji.

Na šoli pričakujemo navodila ustreznih resorskih institucij in MIZŠ, o katerih vas bomo sproti obveščali preko šolske spletne strani.
V petek, 13. 3. 2020, bomo izvajali pouk v skladu s priporočili, v kolikor pa imate možnost varstva za otroke, lahko ostanejo doma.

Vodstvo šole


Preprečevanje okužbe z virusom SARS

Spoštovani starši, za uspešno preprečevanje pojava in širjenja različnih okužb, potrebujemo tudi Vašo pomoč. Šola je v sodelovanju s pristojnim Ministrstvom na podlagi priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje sprejela ukrepe za zmanjševanje širjenja različnih okužb.

V primeru spremenjenih razmer glede pojava različnih okužb, se bodo ukrepi temu prilagodili. O novostih Vas bomo sproti obveščali.

V tem trenutku sta šola in vrtec storila vse, kar je smiselno, da bodo lahko pouk in vzgojne dejavnosti nemoteno potekale.

Pri tem nam lahko pomagate tako, da sami naredite nekaj stvari:

 • Naučite svoje otroke, da si pogosto in pravilno umivajo roke z milom in vodo.
 • Naučite svoje otroke, da se z rokami ne dotikajo nosu, oči, ust.
 • Naučite svoje otroke, da kašljajo in kihajo v robček ali zgornji del rokava, če nimajo robčka pri roki.
 • Naučite svoje otroke, da si po kašljanju in kihanju pravilno umijejo roke.
 • Ne pošiljajte bolnega otroka v šolo ali vrtec! Bolan otrok mora ostati doma. Če bo otrok zbolel v šoli ali vrtcu, boste prejeli obvestilo, da ga odpeljete domov. Poskrbite, da bo otrok ostal doma do ozdravitve. 

Pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 je tako kot pri drugih nalezljivih bolezni, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe:

 • Izogibamo se tesnim stikom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.
 • Ne dotikamo se oči, nosu in ust.
 • V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.
 • Upoštevamo pravila higiene kašlja.
 • Redno si umivamo roke z milom in vodo.
 • V primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke. Vsebnost alkohola v razkužilu za roke naj bo najmanj 60 %. Razkužilo za roke je namenjeno samo zunanji uporabi. Sredstva za čiščenje/razkuževanje površin niso namenjena čiščenju/razkuževanju kože.
 • Glede na trenutno epidemiološko situacijo splošna uporaba zaščitnih mask ni potrebna.
 • V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi. Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.
V upanju na zdravje in dobro počutje vseh Vas lepo pozdravljamo!
Povezave do spletnih strani NIJZ, kjer najdete več informacij:  


(Skupno 1.088 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost