Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

Projekt, ki ga je potrdil ZRSŠ bo trajal od septembra 2016 do decembra 2016. V projekt je poleg naše šole vključena še NMS II Leibnitz iz avstrijske Lipnice. Namenjen je učenju drugega tujega jezika – na naši šoli nemščine in na avstrijski šoli slovenščine. Učenci naše šole, ki se nemščine učijo na naši šoli, bodo svoje znanje dopolnili in nadgradili v naravnem jezikovnem okolju in z učiteljem – naravnim govorcem v Avstriji. Učenci lipniške šole se bodo slovenščine učili na naši šoli z našimi učitelji slovenisti. Jezikovne vsebine bomo smiselno dopolnili z drugimi dejavnostmi – naravnimi danostmi obeh šol: ogled permakulturnega vrta in priprava namaza, sajenje na seneno balo, športne aktivnostim v motorikparku, čebelnjak in izdelava voščenih svečk, kulturne znamenitosti Gradca in skupni obisk Keminega obrata v Avstriji in obiska Minimundusa v Celovcu. Menimo, da bo znanje tujega jezika večje, ker se bodo učenci učili v naravnem okolju ob vključevanju medpredmetnih vsebin.

26. 9. 2016

Prvo srečanje učencev in učiteljev lipnšike in puconske šole na OŠ Puconci.
Tema srečanja je bila Vrt in opravila na vrtu.

fotografije

Najprej smo izvedli jezikovno delavnico v slovenščini za avstrijske učence, nato pa se odpravili na ogled eko učilnice, permakulturnega vrta, si pripravili zeliščni namaz in zeliščne čaje ter na slamnato balo posadili solato in mačehe.

 

V okviru mednarodnega projekta Nemščina in slovenščina z roko v roki so učenci 5. in 6. razeda obiskali motorikpark v Gamlitzu/Avstrija.

Skupaj z učenci in učiteljicama iz avstrijske partnerske šole so najprej opravili jezikovno delavnico na temo Moje telo se preiskusili na zanimivih napravah, poteh in postajah v motorikparku.

 

25. 10. 2016

V okviru projekta Nemščina in slovenščina z roko v roki so si učenci osmega in devetega razreda (tisti, ki obiskujejo pouk nemškega jezika na naši šoli) ogledali Kemin obrat v Wietersdorfu in svet v malem (Minimundus) v Celovcu.

fotografije

 

23. 11. 2016

V okviru mednarodnega projekta Nemščina in slovenščina z roko v roki so nas 23. 11. 2016 obiskali učenci iz lipniške šole. Skupaj z našimi učenci so se učili slovenščine na temo živali ter si izdelali svečke in božične okraske iz čebeljega voska. Srečanje smo zaključili s kopanjem v termah Vivat.

fotografije

PRISPEVEK NA RTV SLOVENIJA

13. 12. 2016

V okviru mednarodnega projekta Nemščina in angleščina z roko v roki so si učenci 7. razreda skupaj z učenci iz lipniške šole ogledali predbožični Gradec in tamkajšnjo hišo umetnosti – Kunsthaus.
 
Obiskali so tudi partnersko šolo NMS II Leibnitz.

fotografije

Zapisala: Irena Sabo

(Skupno 124 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost