Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

V šolskem letu 2017/2018 bomo v okviru projekta Zdrav življenjski slog že sedmo leto zapored izvajali »športne ure«. Z izvajanjem programa želimo s pomočjo dodatne športne aktivnosti spodbuditi osnovnošolske otroke k oblikovanju zdravega načina življenja, aktivno vključiti čim več učencev in odpravljati posledice negativnih vplivov sodobnega načina življenja (vadba za primerno telesno držo, odpravljanje ploskosti stopal, odpravljanje prekomerne telesne teže, razvoj splošne vzdržljivosti …).

 

Vadba je organizirana in strokovno vodena s strani profesorja športa. Učenci se imajo možnost spoznati s športnimi vsebinami, ki jih pri predmetu Šport ni v učnem načrtu. V tem šolskem letu bo v primerjavi s prejšnjim letom organizirano več vadbe ob sobotah in v počitnicah. Tako bomo v okviru sobotne in počitniške vadbe učencem poskušali omogočiti jahanje, drsanje, rolanje, plavanje, plezanje, pohod, paintball, kolesarski in tekaški maraton, ter različne poligone v telovadnici.

Na odlične pogoje v naši novi telovadnici smo se v prejšnjih šolskih letih kar hitro navadili. S pomočjo sredstev iz projekta Zdrav življenjski slog smo pridobili še veliko dodatnih športnih pripomočkov in rekvizitov, ki nam bodo vadbo še nekoliko bolj popestrili. Tudi v novem šolskem letu bo projekt zdrav življenjski slog izvajal Jure Kuhar.

 

 

(Skupno 17 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost