This image has an empty alt attribute; its file name is logo.jpgOrganizacija Združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo (UNESCO) je leta 1995 svečano sprejela Deklaracijo o načelih strpnosti z namenom, da države članice sprejmejo »vse pozitivne ukrepe, ki so potrebni za spodbujanje strpnosti v naših družbah, ker strpnost ni samo cenjeno načelo, ampak je tudi nujnost za mir ter
ekonomski in socialni napredek vseh ljudi«.

V tej deklaraciji je UNESCO 16. november razglasil za mednarodni dan strpnost.

Naša šola bo tudi v letošnjem šolskem letu sodelovala v projektu Mednarodni dan strpnosti – dan za strpnost in prijateljstvo, ki ga izvaja Izobraževalni center Eksena. Tema projekta v šolskem letu 2021/2022 je: Z drugimi ravnaj tako, kot si želiš, da bi drugi ravnali s tabo.

Namen projekt je ozaveščanje učencev o različnih oblikah nestrpnosti ter spodbujanje strpnosti, medsebojnega spoštovanja, prijateljstva in sodelovanja.

Z učenci bomo v okviru projekta izvedli delavnice v podaljšanem bivanju na centralni in podružničnih šolah, v katerih se bomo pogovarjali o letošnji temi ter likovno in pisno ustvarjali na temo letošnjega leta. Nastala dela bomo razstavili, z njimi pa bomo sodelovali tudi na natečaju.

Spletna stran: http://www.eksena.si/projekti/mi-smo-za-strpnost/mednarodni-dan-strpnosti-v-vrtcih-ter-osnovnih-srednjih-solah/

 

(Skupno 378 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost