Skoči na glavno vsebino
+(386)2 545 96 00 ospuconci@ospuconci.si

POPESTRIMO ŠOLO

2016 - 2021
DomovOŠ Puconci

2. DEBATNI TURNIR

Učenci debatnega kluba OŠ Puconci so se v soboto, 14. novembra 2020, udeležili 2. vseslovenskega spletnega turnirja osnovnih šol v debatiranju. Tokratna debatna trditev je bila Država bi morala omejiti individualno porabo energije na posameznika.

več…

Debaterji OŠ Puconci prvi med začetniki

V soboto, 10. oktobra 2020, je potekal prvi debatni turnir v šolskem letu 2020/2021.

Debatnega turnirja se je prvič udeležila debatna ekipa Osnovne šole Puconci ter med začetniki dosegla odlično prvo mesto.
Čestitke ekipi O. K. v sestavi Lara Bernjak, Aljaž Vrečič in Anabela Žurman ter ostalim debaterjem OŠ Puconci, Kim Kolar, Lani Kuhar, Ajdi Pehar, Ivi Sečko ter Maksimilianu Žurmanu.

Janja Adanič Vratarič, mentorica

Kulturni dan na OŠ Puconci

V torek, 6. oktobra, je na Osnovni šoli Puconci potekal kulturni dan za učence prve in tretje triade, v četrtek, 8. oktobra, pa za učence druge triade.

Učenci prve triade so se srečali s pisateljico Vesno Radovanovič, ki  je v lanskem letu dobila nagrado Kristine Brenkove za izvirno slovensko slikanico za besedilo slikanice Petelinček prebudi upanje. Pravljičarka jim je kulturni dan polepšala s pripovedovanjem pravljic, po oddelkih pa so nato brali in poustvarjali že omenjeno nagrajeno pravljico.

Učenci tretje triade so se srečali z literarnim ustvarjalcem Ferijem Lainščkom, ki jim je pripovedoval o svoji življenjski in pesniški poti ter učencem povedal tudi nekaj pomembnih življenjskih modrosti. Učenci so še posebej uživali ob poslušanju Lainščkovih pesmi iz pesniške zbirke NE ter pesnikovih ljubezenskih pesmi.

Učenci druge triade so brali delo Dese Muck Blazno resno o šoli, odlomke iz knjige so dramatizirali in delo likovno poustvarjali.

Ob kulturnem dnevu so nastali lepi izdelki na temo obravnavanih del. Nekatere si lahko ogledate tudi v foto galeriji.

Septembrsko opazovanje nočnega neba

Na Osnovni šoli Puconci smo v sredo, 9. septembra, za učence 7. razredov izvedli septembrsko opazovanje nočnega neba.
Opazovanje smo izvedli na asfaltnem igrišču pri OŠ Puconci. Orientirali smo se po nočnem nebu. Spoznavali smo pozno poletna in jesenska ozvezdja in asterizme. Skozi teleskop smo si ogledali planeta Jupiter in Saturn, ki sta v tem letnem času v ugodnem položaju za opazovanje.
Učenci so bili navdušeni nad videnim, tako da bomo opazovanje zvezdnatega neba v letošnjem šolskem letu vsekakor še ponovili.

Janja Adanič Vratarič in Gregor Nemec

3D tiskalnik in laserski rezalnik

V mesecu juliju smo na OŠ Puconci bogatejši za dve novi napravi, 3D tiskalnik (Prusa i3 MKS) in laserski rezalnik ter gravirnik. Obe napravi sta zasnovani na odprto kodni zasnovi. Izvedli smo izobraževanje za strokovne delavce šole, ki so imeli možnost, da so napravi spoznali in se navdušili nad njuno uporabo pri pouku. Zastavili smo si širok načrt uporabe obeh naprav pri pouku, izbirnih predmetih, dnevih dejavnosti in različnih projektih, s katerim želimo našim učencem omogočiti sodobna učna okolja in jim s tem približati nove tehnologije. Za dobavo in izvedbo izobraževanj 3D tiskalnika in laserskega rezalnika se zahvaljujemo zavodu Kreatorlab iz Maribora.  Delovanje 3D tiskalnika in rezalnika ter utrinke iz izobraževanja si lahko ogledate v fotoalbumu.

Državno tekmovanje iz programiranja v Scratchu

Letošnje državno tekmovanje iz programiranja v programskem jeziku Scratch, ki ga organizira ZOTKS, je potekalo na daljavo. Izvedli smo ga 22.6.2020, našo šolo so na državnem nivoju zastopali štirje učenci in pri tem dosegli odlične rezultate.

V kategoriji F (4. in 5. razred) je Staš Tivadar iz 5. razreda dosegel odlično 1. mesto in si pridobil zlato priznanje. V isti kategoriji je 3. mesto dosegel Tian Rogač, prav tako iz 5. razreda. V kategoriji G (6. in 7. razred) je učenec Jaka Horvat dosegel odlično 6. mesto.

Vsem iskreno čestitamo!

Mentor in izvajalec programa POŠ

Gregor Nemec

12. FOTOGRAFSKI NATEČAJ Krajinskega parka Goričko

V petek, 19. junija 2020ob 18:00 je potekala otvoritev razstave in podelitev nagrad 12. Fotografske natečaja za NAJ fotografijo Krajinskega parka Goričko, ki ga je razpisal Javni zavod Krajinski park Goričko. Utrinke z razstave in razstavljene fotografije si lahko ogledate v albumu.

Anja Kerčmar, »Pogled v brezmejnost«, 1. mesto

Tema letošnjega natečaja je bila: RAZGLEDNICA MOJEGA KRAJA. Fotografije so lahko zajemale domači kraj, vas, zaselek ali domačijo na območju Krajinskega parka Goričko. S svojimi fotografijami so na natečaju sodelovali tudi učenci naše šole: Rebeka Sukič, Petra Ouček, Anja Kerčmar in Aljaž Vrečič. Letošnja strokovna žirija v sestavi Tomo Jeseničnik, Tomaž Koltai in Zoran Norčič je prispele fotografije ocenila in določila zmagovalne.

ANJA KERČMAR je s fotografijo »Okno v brezmejnost« osvojila 1. mesto.

ALJAŽ VREČIČ pa je s fotografijo »Gozdni potok« osvojil 2. mesto.

Rebeka Sukič in Petra Ouček sta za svoji fotografiji prejeli priznanja za sodelovanje.

Aljaž Vrečič, »Gozdni potok«, 2. mesto

Vsem učencem iskreno čestitamo.

Monika Vidmar in Gregor Nemec
OŠ Puconci
junij, 2020

Tekmovanje iz robotike

Učenec 7. razreda se je, 7. 3. 2020, udeležil tekmovanja iz robotike, na Festivala inovativnih tehnologij, ki ga vsako leto prireja ZOTKA. Učenec se je odlično odrezal, saj je dosegel 4. mesto na državnem nivoju.

Vabilo na opazovanje zimskega nočnega neba

Vabimo vas na opazovanje zimskega nočnega neba, ki bo potekalo na OŠ Puconci, v petek 21.2.2020, ob 18.30. Orientirali se bomo po nočnem nebu. Spoznavali bomo zimska ozvezdja in asterizme. Skozi teleskop si bomo ogledali planet Venero, Orionovo meglico in druge nebesne objekte. Opazovanje bomo izvedli na asfaltnem igrišču pri OŠ Puconci. Ob slabem, oblačnem vremenu opazovanje odpade. Za informacije glede opazovanja vas bomo obveščali na naši spletni strani.

Nagradna ekskurzija – Tehniški muzej Bistra in Živalski vrt Ljubljana

V organizaciji družbe SODO d. o. o. so si učenci Osnovne šole Puconci, ki so zmagali v nagradnem natečaju »Uresničujmo, z energijo varčujmo! « s pripravo kratkega filma Izklopi dolgčas – vklopi svoj vir energije, 12. 6. 2019 udeležili Elektro delavnice in ogledali demonstracijo poskusov Nikola Tesla v Tehniškem muzeju Bistra. Natečaj je že peto leto zapored organiziral distribucijski operater električne energije SODO d. o. o. Dodatno so si, v okviru projekta POŠ, učenci še ogledali živalski vrt v Ljubljani. Družbi sodo se za izkušnje na delavnicah in odlično organizirani ekskurziji iskreno zahvaljujemo. Utrinke naših doživetij si lahko ogledate v fotoalbumu.

1. mesto na natečaju Čebela s kratkim filmom Čebelica Daša

Učenke 7. razreda so ustvarile kratek film o razvoju in življenju čebel, z naslovom Čebelica Daša. Film smo poslali na mednarodni Likovno-literarni in filmski natečaj z naslovom Čebela/Bee, ki ga je priredila Srednja ekonomska šola in gimnazija Maribor. Na natečaju smo za film (osnovna šola) dosegli odlično 1. mesto. V petek 17. 5. 2019 smo se udeležili razglasitve rezultatov.

več…

Dan odprtih vrat slovenskih čebelarjev

Z učenci čebelarskega krožka smo se udeležili Dneva odprtih vrat slovenskih čebelarjev, ki ga je organiziralo Čebelarsko društvo Puconci in je potekalo na domačiji Smodiš v Šalamencih. Učenci so spoznali vzorno urejen čebelnjak in prostore za delo s čebeljimi pridelki. več…

PREDSTAVITEV TURISTIČNE NALOGE »GOR PA DOJ PO PÜJCOVON VARAŠE«

Turistična zveza Slovenije je v sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo ter ostalimi organizacijami, 16. aprila, v Mercator centru v Murski Soboti, izvedla regijsko turistično tržnico 33. državnega festivala Turizmu pomaga lastna glava. Na njej so učenci pomurskih osnovnih šol na zanimiv, kreativen in zabaven način predstavljali turistične raziskovalne naloge in proizvode na temo Turistični spominek mojega kraja.

fotografije več…

First Lego League Junior: Misija Luna

Letošnja tematika First Lego League Junior (FLL Jr) je Misija Luna. Na sobotni delavnici 23.3.2019 so učenci v dveh ekipah pripravljali dva velika modela s katerima bodo predstavili in pokazali svoje znanje in tudi zanimive rešitve kako bodo ljudje lahko bivali na Luni. Modela morata vsebovati tudi avtomatizirane premične dele, ki jih učenci naredijo s robotskih kompletov WeDO. Obe skupini morata v model vključiti dostavljalno raketo. Ta prevaža vodo, hrano, zrak in energijo. Učenci v modelu morajo prikazati kako bodo čim bolj učinkovito shranjevali in uporabljali surovine, ki so na Luni v primanjkljaju. Razmislijo in prikažejo kako in katere surovine bi lahko pridobivali kar na Luni. Delo je potekalo v sprošujočem in ustvarjalnem vzdušju.

Gledališko likovni lutkovni projekt: Kus Kus

Na sobotni delavnici, ki je potekala 30.3.2019 so se dobili prvič, da začnemo ustvarjati kostume za dramsko igro, animirati pripravljena ozadja ter ustvarjali rekvizite, kot je štedilnik. Učenke so z avtorico besedila in dramsko mentorico Sonjo Černi vadile besedilo dramske igre. Delo je dobro napredovalo, saj smo pripravili več kot pol zahtevanih stvari. Ob zaključki delavnice smo si skupaj mentorji in učenci ogledali del prizora, ki sta ga zaigrali učenki. Učenci in mentorji smo predali nekaj predlogov, ki bodo še bolj popestrili dramsko igro.

več…

Rad/a živim v Prekmurju


Ob 100-letnici združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom so učenci naše šole posneli kratki film, ob ustvarjanju katerega so se zabavali in odkrivali zgodovinska dejstva o letošnjem pomembnem prazniku.

več…

Festival inovativnih znanosti 2019

Vsako leto potekajo, v okviru Festivala inovativnih znanosti, ki jih prireja ZOTKS, tekmovanja na državni ravni v znanju programiranja, robotike in drugih vsebin. Naši učenci so se tekmovanja udeležili v kategorijah, programiranje v programskem jeziku Scratch za 4. in 5. ter v kategoriji za 6. in 7. razred.  Naš učenec je zasedel odlično 1. mesto s 100% pravilno rešenimi nalogami v kategoriji Scratch za 4. in 5. razred.  Učenci 6. razredov so se udeležili prvič tudi individualnega tekmovanja z robotike, kjer so morali pokazati znanje iz konstruktorstva in programiranja. Vsem našim učencem iskreno čestitamo.

»URESNIČUJMO- Z ENERGIJO VARČUJMO!« 2018/2019

V sklopu projekta: »Uresničujmo, z energijo varčujmo!« je potekal natečaj: »Izklopi dolgčas- Vklopi svoj vir energije!« V petek, 14. decembra 2018 smo se v Stari elektrarni Ljubljana udeležili zaključnega dogodka in razglasitve rezultatov. Prvo mesto smo si – tako po mnenju komisije kot tudi po mnenju občinstva – prislužili učenci in učenke OŠ Puconci z videospotom Izklopi dolgčas – Vklopi svoj vir energije!

več…

Dejavnosti ROBOkluba 2018/19

Ogled treninga FLL na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani

Učenci, ki se pripravljajo na tekmovanje First Lego League (FLL) so se v petek 26. 10. 2018 udeležili trening tekme, ki je potekala na Fakulteti za računalništvo in informatiko. Učenci so spoznavali pravila tekme robotov ter so začeli s pripravami svojega robota in reševanjem misij. Dejavnosti so bile organiziran v okviru projekta Popestrimo Šolo.

Priprava poligona in robota v jesenskih počitnicah

V jesenskih počitnicah, v torek 30. 10. 2018, so se učenci ROBOkluba udeležili dopoldanske delavnice.

več…

Planetarij Odiseja

V okviru tehničnega dneva in v sodelovanju s projektom Popestrimo šola smo v sredo 3. 10. 2018 na Osnovni šoli Puconci gostili planetarij Odiseja. Učenci so imeli možnost spoznavanja različnih vsebin iz astronomije na interaktiven in vizualno privlačen način. Planetarij so si ogledali učenci od 1. do 9. razreda.

Delavnica robotike: Sledi črti

V soboto, 29. 9. 2018 smo izvedli delavnico robotike, kjer so učenci urili veščine v premagovanju treh poligonov. Na vsakem so imeli posebne naloge, tako so na enem podrobneje spoznavali ultrazvočni senzor, na drugem senzor jakosti svetlobe ter na tretjem giroskop. Delavnice potekajo v okviru projekta Popestrimo šolo in so namenjene pripravam na tekmovanje First Lego League, ki se ga nameravamo udeležiti v decembru.

Astronomsko opazovanje – september 2018

V okviru projekta Popestrimo šola smo takoj v septembru za naše učence pripravili opazovanje nočnega neba. Z učenci smo se zbrali na asfaltnem igrišču pred šolo ob 19.30, ko se je začelo mračiti. Medtem ko smo čakali da se pokaže severnica, ki je nujno potrebna za umeritev teleskopa, so učenci spoznavali teleskop in njegovo delovanje. Pokazala se je severnica in smo lahko umerili teleskop in si hkrati ogledali Severnico, ki skozi teleskop postane vidno dvozvezdje. več…

Avgustovske delavnice POŠ

Predzadnji teden pred začetkom šole smo za učence organizirali računalniško delavnico z mikroračunalnikom micro:bit in delavnice robotike Lego WeDO in Mindstorm EV3. V prispevku si lahko ogledate, kaj vse smo počeli in ustvarjali.

Več podrobnosti o dogajanju na delavnicah lahko najdete v nadaljevanju.

več…

Kopanje in druženje ob bazenu

V okviru projekta Popestrimo šola smo za učence 3. razreda in v okviru projekta Zdrav življenski slog za učence 4. razrede, organizirali poletno počitniške dejavnosti kopanja, učenja plavanja in druženja ob baze v začetku počitnic. Zaradi slabšega vremena smo dejavnosti izvajali v Ternah 300 v Moravskih Toplicah. Učenci so pilili posamezne tehnike plavanja, ter uživali v vožnji z toboganom in drugih vodnih norčijah.

Vodja projekta Popestrimo šolo 2016-2021

Gregor Nemec

Avgustovske delavnice Popestrimo šolo

Dragi učenci, vabimo vas, da se nam pridružite na delavnicah Popestrimo šolo, ki bodo potekale v avgustu. Za vas pripravljamo naslednje delavnice, pred pričetkom šole:

Ustvarjalna delavnica

ponedeljek, 20.08.2018 | 8.00 – 12.00 | učenci od 2. do 4. razreda

Lego WeDo: Robotika za najmlajše

torek, 21.08.2018 | 8.00 – 12.00 | učenci od 2. do 3. razreda

Programiranje z mikroračunalniki Micro:bit

sreda, 22.08.2018 | 8.00 – 12.00 | učenci od 4. do 6. razreda

Lego Mindstorm EV3: Uvod v robotiko

petek, 24.08.2018 | 8.00 – 12.00 | učenci od 6. do 9. razreda

Za udeležence delavnic bo zagotovljena tudi malica. Pri prijavi na dejavnosti upoštevajte starost otrok. Udeležence lahko prijavite tudi preko elektronske pošte (gregor.nemec@ospuconci.si) ali po telefonu v tajništvo (025459600), ob ponedeljkih, sredah in petkih ter navedete podatke, ki so zahtevani v PRIJAVNICI.  Prijave so nožne do petka 17. 8. 2018.

 

Nagradna ekskurzija v čokoladnico Zotter

Izbrani učenci so se v sredo 13.6.2018 udeležili nagradne ekskurzije v čokoladnico Zotter v sosednji Avstriji. V čokoladnici smo se dobro posladkali in si ogledali proizvodnjo. Ogledali smo si živalski vrt, ki ga imajo ob tovarni. Z dvigalom smo se povzpeli še na grad Riegersburg in si tam ogledali muzej. Ekskurzija je bila organizirana in delno financirana v okviru projekta Popestrimo šola. Več fotografij lahko najdete v spletnem albumu.

Obisk učencev iz Lipnice

24. april 2018

V okviru mednarodnega srečanja so nas danes obiskali učenci z učiteljicama iz avstrijske šole v Lipnici. 23 učencev se na tamkajšnji šoli uči slovenskega jezika. Na naši šoli so se skupaj z našimi učenci učili slovenščine, se udeležili delavnice robotike ter se odpravili kopat v Terme 3000. Več utrinkov srečanja lahko najdete v foto albumu.

Festival FLL – Vodna dogodivščina

Učenci naše šole so se v soboto 21. 4 udeležili Festivala First Lego League Junior (FLL Jr) na Vranskem. Za festival so učenci pripravili kar dva modela, člani ekipe Vodni mehurčki so pripravili model zadrževanja podtalnice in Lego junaki so pripravili model izkoriščanja deževnice. Učenci so oba modela pred radovedneži (ocenjevalci) dobro predstavili. Na festivalu smo se imeli odlično ter se zabavali.  V nadaljevanju sledi kratek opis poteka priprave na srečanje ter dogajanje na festivalu.

več…

Noč knjige 2018

Na OŠ Puconci smo letos prvič izvedli literarni večer, ki je potekal pod okvirom vse Slovenske akcije, ob svetovnem dnevu knjige, Noč knjige. Na naši šoli smo se odločili za različico, ki jo pripravlja Amnesty international. Poglobili smo se v pesem Johna Lennona, Pomisli (Imagin), v delavnici smo raziskovali posamezne otrokove pravice, in smo razpravljali o tem kakšna je aktualnost pesmi in stanje otrokovih pravic v današnjem svetu. Na koncu smo spoznali še misli in razmišljanja Carl Sagana, saj smo tako naredili prehod na znanost in astronomijo. Načrtovali smo še astronomsko opazovanje, vendar se je to izjalovilo zaradi oblačnega vremena. Izvedba prireditve je bila uspešna kljub majhni udeležbi.

več…

Urice za pravljice

V četrtek 29. 3. nas je obiskala pisateljica in pravljičarka Vesna Radovanovič. Z njenim obiskom smo zaključili dejavnosti Urice za pravljice, pri katerih smo predelovali ravno pravljice pisateljice.

več…

Prikupne manire učencev OŠ Puconci

V letošnjem šolskem letu nas je foto-animacijski krožek obiskovalo 15 učenk. Z velikim navdušenjem smo zbirale ideje za naš animacijski filmček. Ker je letos na naši šoli eden izmed prioritetnih ciljev  bonton v jedilnici je odločitev bila enoglasna, da v filmčku prikažemo pravila obnašanja v jedilnici. Slike delavnic fotoanimacije najdente v spletnem albumu.

več…

Simbioza 2018

V zimskih počitnicah smo v okviru projekta Popestrimo šolo uspešno izvedli delavnice uporabe računalnika za starejše, Simbioza. Druženje je bilo prijetno in je potekalo sproščeno. Naučili smo se osnovnega rokovanja z računalnikom, kako si na spletu poiščemo koristne informacije, si dopisujemo preko e-pošte, uporabljamo spletne aplikacije za shranjevanje in deljenje fotografij, kako lahko uporabljamo koledar ter si zapisujemo zapiske. Pri tem smo uporabljali tudi pametne telefone in tablice. Za sodelovanje se zahvaljujemo DU Puconci in DU Mačkovci. Posebna pohvala gre našim učencem, prostovoljcem, ki so starejšim pomagali pri delu z računalnikom. Povezava na album s slikami.

RS-MIZŠ_logo logotip_sole EU_eSocialniSklad_logo

več…

Ustvarjamo za bazar

Učenci od 3. do 5. razreda so v okviru projekta Popestrimo šolo ustvarjali različne izdelke božično-novoletne tematike.

Učenci so ustvarjali božične lončke, v katere so posadili žito.

Učenke predstavljajo izdelke, ki so jih učenci izdelovali na ustvarjalnih delavnicah POŠ, na stojnici dobrodelne prireditve-bazarja Pričarajmo nasmeh.

RS-MIZŠ_logo logotip_sole EU_eSocialniSklad_logo

 

Ekskurzija Vulkanija – Grad

Z učenci smo se v petkovem popoldnevu odpravili na zanimivo ekskurzijo na Grad na Goričkem. Učenci so se navdušili nad podzemljem našega planeta v doživljajskem parku Vulkanija. Spoznali so sestavo Zemlje in njen burni nastanek vse od začetka našega Vesolja. Z virtualnim vlakcem, na katerem je učence pošteno premetalo, so se odpravili v podzemlje našega planeta. V muzeju so si ogledali stalno razstavo različnih kamnim.

več…

9. razredi na delavnicah Gimnazije Murska Sobota

Učenci 9. razredov so se udeležili delavnic na Gimnaziji Murska Sobota. Tam so jim pripravili delavnice z različnih področij, kot je kemija in biologija, fizika, slovenščina ter druge delavnice. Dijaki so pripravili zanimivo predstavitev dogajanja na šoli in življenje dijaške skupnosti.

Učenke 9. razreda na delavnici merjenja EKG-ja. Utrinke z drugih delavnic najdete na spletnem albumu.

RS-MIZŠ_logo logotip_sole EU_eSocialniSklad_logo

 

Poletno počitniške dejavnosti POŠ

V okviru projekta popestrimo šolo vabimo učence, da se nam pridružijo pri zanimivem počitniškem dogajanju. Vse dodane informacije učenci najdejo v PRIJAVNICI. Učenci prijavnice vrnejo do 23. 6. ali jih starši prijavijo preko telefona v tajništvu (025459600) ali na e-mail (gregor.nemec@ospuconci.si). Za prijavo upoštevajte roke, ki so navedeni ob dejavnosti.

AVGUSTOVSKE DELAVNICE 

Delavnica – Izdelava počitniške foto knjige | sreda 23. avgust od 08.00 do 12.00 | Računalniška učilnica na OŠ Puconci | Učenci od 3. razreda naprej | Rok prijave: 21. 8. 2017

Na delavnici si bodo učenci iz svojih počitniških slik sestavili svojo foto knjigo, za katero bomo omogočili tudi tiskanje.

Delavnica – Programski jezik Python z spletno igro CodeCombat | petek 25. avgust od 08.00 do 12.00 | Računalniška učilnica na OŠ Puconci | Učenci od 5. razreda naprej | Rok prijave: 23. 8. 2017

Ustvarjalne delavnice | ponedeljek 28. avgust od 08.00 do12.00 | OŠ Puconci | Učenci od 2. razreda naprej. | Rok prijave: 25. 8. 2017

Delavnica – Izdelajmo svetlobni termometer z Raspberry Pi | torek 29. avgust od 08.00 do 12.00 | Računalniška učilnica na OŠ Puconci | Učenci od 5. razreda naprej. | Rok prijave: 28. 8. 2017

več…

Nagradna pustolovska ekskurzija

Učence, ki so celo leto sodelovali in se udejstvovali pri dejavnostih Gledališko lutkovno likovnega projekta, Turističnem krožku in kvizu Krajinskega parka goričko, smo povabili na nagradno pustolovsko ekskurzijo. Pot nas je vodila v Dobrovnik kjer smo si ogledali Tropski vrt, zatem smo zavili na Bukovniško jezero, kjer smo se sprostili v Pustolovskem parku. Nekaj utrinkov ekskurzije najdete na spodnjih slikah in v albumu.

Učenci OŠ Puconci v Tropskem vrtu v Dobrovniku več…

Vabilo na predstavo

V torek, 6.6.2017 si bodo učenci od 7. do 9. razreda v kulturni dvorani Puconci, ob 13.30, ogledali gledališko predstavo Nočna mora. Predstavo bomo ponovili v popoldanskem času ob 17.30 na isti lokaciji. 

Lego WeDo delavnica

Učenci so med prvo majskimi počitnicami spoznali nove komplete Lego WeDo. Spoznali so jih tako, da so sestavili vozilo – robota z imenom Milo, ki so ga krmili preko računalnika. Vsak izmed učencev je sestavil svojega, vozilo – robota smo preizkusili z hitrostnim tekmovanjem.

več…

Dejavnosti Popestrimo šolo v prvo majskih počitnicah

Dragi učenci! Vabimo vas, da se pridružite naslednjim delavnicam v prvo majskih počitnicah.

 • 26. 4., 08.00 | Delavnica Animiranje ozadja (Video animacija)

Računalniška učilnica na OŠ Puconci | Učenci od 6. do 9. razreda | prijavnica

Opis delavnice: Učenci bodo spoznali osnove izdelave risanih filmov s programom Synfig.

 • 28. 4., 08.00 | Delavnica Lego WeDo 2.0

Računalniška učilnica na OŠ Puconci | Učenci od 4. do 5. razreda | prijavnica

Opis delavnice: Učenci se bodo preizkusili v sestavljanju LEGO robotov WeDo.

 • 30. 4, 18.00 | Izdelava latern in pohod z baklami KTD Puconci

Nadstrešek pri igrišču | Učenci od 3. do 9. razreda | prijavnica

Opis delavnice: Z Učenci se bomo pridružili pohodu, ki ga organizira KTD Puconci. Preden se odpravimo na pohod si bodo učenci izdelali svoje laterne.

več…

Delavnica 3D modeliranje v SketchUp

Za učence smo na tehniškem dnevu v okviru Projekta popestrimo šolo pripravili tudi delavnico 3D modeliranja v programu SketchUp. Učenci so oblikovali zanimive hiše, nekatere izmed njih predstavljano v tem prispevku.

 

Simbioza šola – Računalniške delavnice

SimbiozaŠola-logo

V okviru vse slovenskega projekta Simbioza šola in projekta Popestrimo šolo vas dedke in babice vabimo, da se s svojimi vnuki (starejšimi od 11let) udeležite brezplačnih delavnic računalništva. Vnuki boste svojim dedkom in babicam pomagali osvojiti osnovne veščine znanj računalništva ter spleta. Stari starši se lahko prijavite tudi samostojno. PRIJAVE.

Za vas pripravljamo tri delavnice:

 1. RAČUNALNIK, MOJ PRIJATELJ TER ZAPISUJ IN OBLIKUJ
  • torek 21. 2. 2017 ob 9.00
 2. KLIK V SVET
  • sreda 22. 2. 2017 ob 9.00
 3. BREZ ELEKTRONSKE POŠTE NE GRE
  • četrtek 23. 2. 2017 ob 9.00

več…

Naravoslovna ekskurzija v Maribor

V okviru projekta Popestrimo šolo smo se v četrtek 26.1.2016 z učenci 8. in 9. razredov, ki se udejstvujejo na področju naravoslovja, odpravili v Maribor. Obiskali smo Center eksperimentov, kjer so nam demonstrirali številne zanimive poskuse. Še posebej so bili zanimivi poskusi z elektrike, kjer smo v živo doživeli delovanje Tesline tuljave, ki je omogočila brezžični vklop žarnice, ne da bi ta bila kakorkoli vključena ali povezana s tuljavo. Zatem smo obiskali Fakulteto za naravoslovje in matematiko, kjer so se učenci udeležili pripravljenih delavnicam.

Prikaz delovanja Tesline tuljave in plazemske svetilke

več…

POPESTRIMO ŠOLO

Osnovna šola Puconci se je prijavila na javni razpis za izbor operacij Popestrimo šolo za obdobje 2016 – 2021, kjer je bila tudi izbrana. Na šoli smo izbrali tudi kandidata, ki bo izvajal dejavnosti v okviru projekta, to je učitelj Gregor Nemec.

V zvezi s tem se bodo začele izvajati različne dejavnosti, zato vabim učence, da se jih udeležite.

RS-MIZŠ_logo logotip_sole EU_eSocialniSklad_logo

več…

Ura Kode

codeCombat_logoDragi učenci! Vabimo vas na računalniško delavnico »Ura kode«, ki bo v četrtek 8.12.2016 ob 15.00 uri v računalniški učilnici.

več…

Predstavitev projekta

Osnovna šola Puconci se je prijavila na javni razpis za izbor operacij Popestrimo šolo za obdobje 2016 – 2021, kjer je bila tudi izbrana. Na šoli smo izbrali tudi kandidata, ki bo izvajal dejavnosti v okviru projekta, to je učitelj Gregor Nemec. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Novice in obvestila

Zbirka vseh prispevkov strani Popestrimo šolo.

Navodila in vodiči za strokovne delavce

Na strani najdete ideje, priporočila, vodiče in navodila za delo na daljavo in uporabo IKT.

RS-MIZŠ_logo

logotip_sole EU_eSocialniSklad_logo
(Skupno 855 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost